tisdag 4 februari 2020

Tillbaka till Spanien, Motril

Ja, det är härligt att vara ”på rull” i Spanien igen!

Efter två och en halv veckas semester i Sverige har vi nu kommit tillbaka till Spanien och Motril. De första dagarna i Göteborg hade vi sol och fint väder, men senare kom ”göteborgsvädret” tillbaka med regn och hårda vindar. Hemma i lägenheten finns det många saker vi gillar och skulle passa bra i en husbil. Vad sägs om att bygga in en brödrost, ett badkar och en andra toalett i husbilen?

I lägenheten kunde jag ta upp min femton minuters morgongymnastik, där de flesta rörelserna kommer från den här boken. Hur många dagars morgongymnastik kommer det att ta innan vi ser ut som personerna på omslagsbilden?

Och så träffade vi goda vänner och grannar och tiden gick fort innan det blev dags att ta flygbussen till Landvetter. När vi väntade på att gå ombord på planet kom ett rejält snöoväder, som täckte vingarna med fem centimeter snö. Piloten hade bara att ringa efter avisningsfolket innan vi kunde lyfta. I Malaga hämtades vi på flygplatsen mitt i natten och övernattade i husbilen på långtidsparkeringen för att idag på förmiddagen köra 11mil österut till Camping Playa de Poniente nära Motril. Dagen började med den starka solen som snabbt värmde upp husbilen när vi vaknade vid niotiden. När vi passerat Malaga kom den våta och kalla dimman inrullandes från havet och våra och väderspåmännans förhoppningar om en härlig sommardag kom på skam.

På campingen var det gott om svenskar och vi satt snart och fikade trevligt med fem husbilskollegor vi träffat i Fuengirola några veckor tidigare. Campingen var trång och instängd. Med många husvagnar som barrikaderat sig med tält, förtält och sunkiga, provisoriska, tält var det ingen bra miljö för oss husbilsåkare. Hit kommer vi inte tillbaka!




På sommaren är det förstås betydligt mysigare här i området än nu på vintern. Det gäller bara att ha ordning på alla föreskrifter och all information innan man hoppar i havet!

Till sist kommer en liten video från dagen när vi dansade tango i Spanien:

https://www.jibjab.com/view/make/tango_valentine/d67e54a8-4537-4a92-9542-a781e5e6dab9

2 kommentarer:

Kk sa...

Välkomna tillbaka till Spanien. Kul att ses igen. Tycker verkligen att ni börjar likna personerna på träningsprogrammet. Och vilken härlig tango ni dansade. 😊

Arne och Coosje sa...

Ja, visst är det trevligt att träffa gamla husbilskollegor!