tisdag 10 mars 2020

Roquetas de Mar

Efter att ha tömt spillvatten- och toatankarna körde vi österut på motorvägen. Dagens mål var bilverkstaden Autocaravanas Almeria, just öster om El Ejido, för att få höger blinker framtill lagad. Plötsligt ville den inte blinka längre! Efter att med GPS:en ha kommit ”ganska nära” verkstaden, frågade jag en yngre man var verkstaden låg. Han hoppade snabbt in i sin bil och visade oss vägen ända fram till verkstaden. Den stora fördelen för oss turister i Spanien är inte bara det fina vädret, utan lika mycket de vänliga människorna.

Det visade sig att en blinker inte går att laga, utan hela lamppaketet måste bytas ut till en kostnad av ca 11.000 kr. Tur att försäkringen tar allt, förutom 2.000 kr!

Dagens resa började i det bergiga Castell de Ferro och slutade på slätten omkring Roquetas de Mar. I det här området skjuter plastväxthusen upp som svampar ur jorden. Alla ytor som inte är bebyggda med hus eller vägar, täcks av plastväxthusen.

Vi står på en parkering alldeles vid stranden. Det är viktigt att inte campa, d v s ställa ut stolar, bord och liknande utanför husbilen, för då får vi böta enligt skyltens taxa. Polisen kör förbi varannan dag och kollar.

Stranden, som är oändligt lång och flera hundra meter bred, består av den allra finaste sand.

Till sist en bild av en liten vattenkvarn som någon pappa byggt till sina barn i en liten bäck i Salobrena. När vi åkte därifrån igår hade den snurrat glatt i två veckor. Bästa kvalitet alltså!


Inga kommentarer: