onsdag 11 mars 2020

Andra dagen i Roquetas de Mar

”Å vad ljuvligt!” säger Coosje när hon på morgonen drar upp gardinen mot öster och ser den röda solen gå upp över havet. För några dagar sedan när vi stod tre veckor i Salobrena såg vi solen gå ner över havet i väster. Så det kan förändras på bara tio mils körning!

På morgonen hade vi myggor i husbilen för första gången på över en månad. Tre stycken lämnade en röd fläck efter sig när de förpassades till en bättre värld.

Alldeles intill vår parkering finns en park med en obelisk, inramad av små fontäner. Trevligt med sprutande vatten i värmen!

Vid lunchdags gick vi först till Holgers tyska restaurang, som hade onsdagsstängt. Så vi fortsatte tvärs över gatan till samma hotellrestaurang, som vi åt tapas på igår. Det är svårt att välja eftersom de har 38 olika tapasar att välja mellan. Jag tog två stycken, som blev en hel lunch. Restaurangen syns bakom bilen.

Efter maten var det dags för en kopp kaffe, så vi fortsatte till en holländsk restaurang för en kopp kaffe och deras lika goda som stora äppelpaj. Coosje passade på att ta med sig tre holländska böcker på tillsammans minst 1.500 sidor från deras take-away-bibliotek. Vi blev rejält mätta, så vi åt bara sallad med bröd och ett kokt ägg till middag.

Tillbaka i husbilen var det så varmt att vi satte oss på en mur i närheten till det blev svalare vid halv sextiden. Idag gick vi 12.302 steg, eller 7,1 kilometer.

Vi stannar nog ett bra tag här i Roquetas de Mar, tills att det nya lamppaketet kommer till verkstan i El Ejido. Så jag tar time-out med bloggandet tills att något nytt och kul händer om ca en vecka. I morgon ska det bli molnigt för första gången på jättelänge. Men vi har gott om ström i batterierna, så det går ingen nöd på oss!


Inga kommentarer: