måndag 23 mars 2020

Hemma igen!

I morse klockan 09.15 lade Kielfärjan fast vid kajen i Göteborg, och skulle börja följa Folkhälsomyndighetens råd för 70+:are, som vill undvika att drabbas av Coronan. Alltså stanna hemma så mycket som möjligt, men vi har också möjlighet att gå utomhus om vi håller oss borta från andra personer. 

Båtresan blev en lugn och fin avslutning på hemresan från södra Spanien. Totalt körde vi 7.763 km från att vi startade hemifrån tisdagen den 15: oktober. Vi besökte sju främmande länder: Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike, Spanien och Portugal.

Det som nu är kvar av resan är att tvätta smutsiga kläder, plocka undan alla saker från väskor och kassar, och framförallt vänja sig vid att alltid ha samma utsikt från fönstren. Men det har ju sina fördelar också. Det gäller också att vårda resans alla minnen.

Coronan gör att vi håller oss borta från att träffa bekanta och annat folk. Jag är förvånad att olika länder har så olika handlingsplaner för att bekämpa Coronsviruset. Särskilt i storstadsområden borde problematiken vara likartad. Det ska bli trevligt att träffa gamla husbilskollegor när Coronan har släppt sitt grepp om oss alla.

Och så avslutar jag resan och bloggen med en bild från en badstrand i Spanien och tackar bloggens alla läsare för att de följt vår resa under så lång tid.


3 kommentarer:

Unknown sa...

Även jag avslutade min resa som ni gjorde men 1 vecka tidigare.Startade gjorde Kristina och jag den 20 Sept. Har kört 880 mil och fått som ni uppvevt och sett såå mycke. Kul att vi åter träffades och fick umgåtts lite tillsammans. Ha det gott i dessa mycket tuffa tider.

Hanseman sa...

Välkomna hem.
Det här varit trevligt att följa er resa på distans.
Tack för fina foton och trevliga berättelser.
Kul att även hemresan gick så smidigt.
Vi hörs framöver.
Hans-Olof

Arne och Coosje sa...

Tack för hälsningarna! Nu är det hårda tider som gäller.