torsdag 19 mars 2020

Hej Sverige, nu är vi på väg!

Igår på eftermiddan kom äntligen det efterlängtade samtalet. Javier på verkstan sa orden vi väntat så ivrigt på: ”Paketet har kommit, och ni kan komma till verkstan i morgon (torsdag) klockan tio, så monterar vi lampan!”

Idag gick vi upp tidigt och efter morgonfikat körde vi först och tömde toatanken, fortsatte till stranden, som polisen spärrat av för att hindra spridning av Corona-viruset, och fyllde tre vattendunkar från strandduschen. De två milen till verkstan var snabbt avklarade och strax efter oss kom Javier med sin mekaniker. Vi blev snabbt invinkade i verkstan och porten stängdes med en smäll, för egentligen får verkstäder inte ha verksamheter igång under karantänen. Bytet till den nya lamparmaturen gick snabbt, och blinkersen blinkade vackrare är någonsin. Vi körde snabbt ut från verkstan och var uppe på motorvägen inom en minut.

När vi körde norrut var det nästan helt öde på motorvägen. Vi passerade platser som vi hade stannat på, om det hade varit normala tider: Almeria, Murcia, Alicante, Valencia och många andra. Efter 75 mils körning, där vi turades om att köra, kom vi fram till Peñíscola vid kusten, 21 mil söder om Barcelona, just innan solen gick ner. Vi står på en tråkig grusplan tillsammans med tre andra husbilar. Till höger på bilen syns skyltarna från ställ- och campingplatser som inte längre låter nya gäster komma in p g a rädslan för Corona-viruset.

I morgon gäller det att komma in i Frankrike!

Inga kommentarer: