onsdag 23 oktober 2019

Till Brygge

Efter en trevlig dag vid den holländska kusten fortsatte vi idag till Belgien. Gent eller Brygge? Då Brygge visade sig ha en ställplats inom gångavstånd från centrum, men ändå utanför miljözonen vi inte får köra in i med dieselbilen, valde vi Brygge.

Vi kunde inte köra kortaste vägen via Haag, eftersom Hollands bönder blockerar motorvägen, då deras kossor inte uppfyller EUs miljökrav. Enligt regeringen ska hälften av kossorna slaktas för att minska utsläppen av metangas från de stackars djuren. Så det är klart att bönderna strejkar!

Det blev en fin resa söderut med den första soldagen sedan vi lämnade Sverige. Härligt! Via Zeelands öar och den 6,6 km långa Westerscheldetunneln kom vi snart till Belgien. På ställplatsen träffade vi två svenska husbilsekipage på väg hem efter två veckors regn i Frankrike. Hoppas vi får det bättre!

På kvällen gick vi till den enda öppna restaurangen inom gångavstånd: Hermanus. Den visade sig tillhandahålla allt från motorcyklar till kläder, mat och dryck. Praktiskt med så mycket bra saker på en gång! Vi valde båda hamburgaren Throttle, helt OK.

I morgon ska vi gå in till Brygge, en promenad på ca en halvtimme. Vi hade en lång diskussion i husbilen om hur stadens namn stavas: Brugge, Brügge eller Brygge. Eftersom jag skriver vann jag diskussionen, åtminstone för idag.

1 kommentar:

Kk sa...

Stackars kossor. Tur att det är lite tag i dom holländska bönderna. Ungefär som dom franska.
Ha så trevligt imorgon i Brygge.