måndag 28 oktober 2019

Brissac-Quince

”Idag är det lika eländigt som när vi körde utanför Burgos härom året!” säger Coosje när vi kört ett par timmar söderut från Bayeux. Nej, nio grader och regn är ingen höjdare när vi reser mot sol och värme! När vi kom till dagens ställplats i Brissac-Quince, 25 mil sydväst om Paris, hade temperaturen ökat till lite behagligare 13 grader och regnet övergått till ett lätt duggregn. Det här är elfte ställplatsen vi står på under de två veckor som gått sedan vi lämnade Göteborg.

Nära ställplatsen ligger slottet Château de Brissac, som inte verkar vara helt färdigbyggt.

När vi körde de elva milen från Rennes till Angers hade vägen fyra olika beteckningar: 163, 41, 94 och 775. Jag undrar hur de kommer på vägnummer i Frankrike. Anges de efter kommunen vägen ligger i? Efter vägbeläggningens beskaffenhet? Efter den som byggt vägen eller helt enkelt en slumpgenerators val?

Under resan har vi hittills varit med om två för oss viktiga händelser: I förrgår passerade vi Greenwich-meridianen och flyttade oss från östra till västra halvklotet. Idag såg vi för första gången vinodlingar på vår resa, vackert!

Inga kommentarer: