måndag 21 januari 2019

Murcia

”Det var väldigt dyrt det här!” säger Coosje när vi går ut från IKEA i Murcia. Betydligt dyrare än motsvarande priser på IKEA i Sverige. En varmkorv med bröd kostar här 11 kr mot 5 kr i Sverige, men då får man här stekt lök + gurkmajonäs på korven mot senap + ketchup i Sverige. I restaurangen var det som i Sverige: Skrikande barn med föräldrar som tycker att det ör OK.

På en vägg har IKEA satt upp omslaget till alla kataloger från 1951 till 2019 som tavlor. Från 1997 finns katalogerna också på spanska

På förmiddagen körde vi 23 mil på gratismotorvägen A7 i inlandet till IKEAs ställplats i Murcia.


Vi hade tänkt ta ett stopp i Huercal-Overa där vi varit förut, men läste på ställplatsappen att småpojkar hade kastat sten på husbilarna i december förra året, så vi körde vidare. Synd för en så trevlig liten stad som tappar en hel del husbilsturister på något så onödigt.

I det soliga vädret blev det en omväxlande och vacker resa idag. Först längs sydkustens branta berg, sedan de torra bergstrakterna för att halvvägs komma till den vackert böljande och grönskande slätten, där mandelträden blommar för fullt. Så man behöver inte köra längs kusten för att uppleva den vackra spanska naturen!

2 kommentarer:

  1. Ja, men det är kallt här. Önskar vi också vore i Thailand i stället!

    SvaraRadera