tisdag 22 januari 2019

En dag till i Murcia + en kollegas otur

Idag var det kallt i Murcia, bara 14 grader och det blåste kallt, så vi ställde in dagens planerade resa med spårvagn till centrum. För vem tycker väl om att titta på sevärdheter när man fryser? Vid våra två tidigare besök i stan har vi sett det mesta, och katedralen stänger ändå för siesta när vi kommer dit och klappar på kyrkoporten.

I stället ska jag berätta om en husbilskollegas otur på vägen ner till värmen. Deras husbil är lite äldre, men ser fin ut på utsidan och fick en fullservice innan resan, så det är svårt att tänka sig att något kan gå fel med den. Jag träffade dem i Frankrike och de berättar så här:

- 25 mil hemifrån gick handbromsfjädern sönder och det hördes högt att metall skrapade mot metall. Vi hade tur som fick den lagad omgående på en verkstad i närheten. Så vi rullade vidare till färjan i Helsingborg.

- När vi skulle köra av färjan i Helsingör startade inte motorn, så vi fick följa med tre vändor tillbaka till Helsingborg innan en bärgare drog iland oss i Helsingör och vidare till en verkstad. Det var den två år gamla generatorn som gått sönder och måste bytas.

- Vi körde lugnt på motorvägen i Tyskland, då det började låta konstigt underifrån bilen. Så det var dags för verkstad igen! De bytte kompletta bromspaketen runt om, vilket tog ett par dagar.

- När vi stod på en parkering i Frankrike såg min fru att det droppade från motorn. Så hon smakade på vätskan, som smakade glykol. Kylaren läckte, så det var bara att åka till verkstad och få den bytt!

- Lite senare började luftkonditioneringen läcka, så en verkstad fick byta kondensorn.

- Den sista sträckan genom Spanien gick helt perfekt utan ett enda verkstadsbesök!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar