tisdag 10 december 2019

Fuengirola

Igår körde vi till Fuengirola. På vägen dit såg vi en av de stora tjurar, som står på berg en bit från de stora vägarna, dominerar landskapet och påminner oss om att vi är i Spanien.

Framme på ställplatsen mötte vi gamla husbilskollegor. Av de drygt 30 bilarna är hälften svenska och vi känner sex sedan tidigare. Trevligt att prata med gamla vänner och höra om deras äventyr sedan vi sågs sist.

Det viktigaste i stan är sandstranden. Här har människor bott sedan urminnes tider, men utan stranden skulle det nog bara finnas en liten fiskeby här.

Mitt i stan står årets upplaga av den stora och fina julkrubban. Till vänster syns Jesusbarnet och i bakgrunden kommer de tre vise männen ridandes på kameler för att överlämna sina gåvor.

Nära ställplatsen korsar lokalvägen och ån. I stället för bro, är vägen lagd på åns botten. När det regnar, forsar vattnet i ån så all trafik stängs av.

Den 3:e december sände SVT 1 ”Det goda livet” om svenskars liv i Fuengirola. Många här nere tycker att programmet fokuserade mest på öl, sprit och vin samt samt vinddrivna personer som ofta har en eller två bokstavssjukdomar. Det går förstås inte att i ett entimmes program göra en heltäckande bild av svenskarnas liv här i stan, och vi ”vanliga” svenskar får nog finna oss i att vi inte är så intressanta för TV-inspelningar.

Nu tar jag en paus i bloggandet, då vi kommer att stå länge här i Fuengirola och det nog inte händer så mycket intressant att blogga om. Jag återkommer!!

2 kommentarer:

Lena-och-Stefan sa...

Fin sammanfattning av Funkan.

Arne och Coosje sa...

Ja, med alla aktiviteter är det lätt att bli långvarig i Funkan.