fredag 26 januari 2018

Salobrena

I morse startade vi från Nerja för att rulla 98 km österut till Adra. Halvvägs svängde vi av vid Salobrena för att fylla på gasol. Där träffade vi en svensk husbilsåkare och började prata med honom. Han stod på en gratisparkering vid stranden sedan oktober och undrade om inte också vi skulle åka dit. Eftersom Salobrena med sin gamla bebyggelse och borgen på berget är en av våra favoritplatser, men inte kunnat stanna till där sedan ställplatsen stängdes för tre år sedan, tvekade vi inte en sekund att följa hans förslag att köra ner till stranden.

Väl framme hälsades vi välkomna av två damer vi spelat sifferkubb med för tre dagar sedan i Nerja. Här står vi ca 20 bilar, varav 6 svenska. För de som orkar gå en bra bit finns det både toatömning och färskvatten direkt ur en källa i berget.

På eftermiddan gick vi till stan för att fika. Det blev två glas vin för fem € tillsammans, dyrt tyckte vi. Men efter en stund kom kyparen med ett fat fyllt med ”stekt strömming”, avokadobitar och små goda tomater, då blev det plötsligt riktigt billigt.





Inga kommentarer: