söndag 14 januari 2018

Midvinter i södra Spanien

Nu är det midvinter i södra Spanien. Temperaturen har gått ner till 14 grader på dagarna och 9 på nätterna. När det regnar känns det kallt som på en riktig vinter. När vi går upp på ett litet berg nära ställplatsen ser vi snöklädda bergstoppar långt borta. På morgonen sätter  vi på värmaren tills att solen kommer upp och skickar sina värmestrålningen rätt in i husbilen. Men i morse var det molnigt så det kom inga livsgivande värmestrålar, utan vi fick köra värmaren hela dagen.

Så här sitter vi under plädarna innan solen eller värmaren kommer igång

Så här tråkig utsikt har vi genom vindrutan på marknadsplatsen, som har marknader två gånger i veckan, en regnig dag som idag när de första solstrålarna har brutit genom molntäcket

Det är tråkigt att bara sitta i bilen och vänta på bättre väder, så vi hade en diskussion om vi skulle gå och fika på eftermiddan eller gå på restaurang och äta middag på kvällen. Det blev förstås både och.

Längs vägarna börjar stora ytor av vackra gula och blå blommor dyka upp, spanjorerna kallar dem säkert ogräs.

Vi undrar varför spanska restauranger ofta placerar stolarna vridna i 45 grader på uteserveringarna. Det ser snyggt ut, men så kan man väl inte sitta, åtminstone inte vi.


3 kommentarer:

Unknown sa...

Reserverat for kortbenta

Unknown sa...

Reserverat for kortbenta

Arne och Coosje sa...

Inte behöver man ha långa armar heller!