tisdag 17 oktober 2017

Först Monty Python, sedan Schleswig

Gårdagens danska sommardag med nitton grader byttes idag ut mot blåst och höst.

Dagen började med lite Monty Python-känsla i Hymerverkstaden: Damen i kundmottagningen ville inte förstå att vi ville få två garantireparationer (bl a backkameran) gjorda, fastän det stod tydligt i hennes papper. Efter att jag härmat John Cleese (bentricket) ett tag sa hon OK. Efter några timmar ringde hon och meddelade glatt att bilen var klar och allt åtgärdat. Bra, tänkte jag, betalade och tackade så mycket.

När jag backade ut bilen var backkameran helt svart, alltså fortfarande trasig. Tillbaka till kundmottagningen, som hämtade mekanikern som hade gjort jobbet. Han hoppade in i bilen, tryckte på lite knappar och sa stolt ”Rueckfartkamera!” Då den fortfarande inte fungerade sa han på tyska: Nej, en ny måste beställas och det tar minst fyra dagar.

Schleswig är en trevlig liten stad, där vi står på den välordnade ställplatsen vid hamnen. Stan har en kyrka med det högsta tegeltorn jag någonsin sett. Under de senaste dryga åttahundra åren har kyrkan bytt byggnadsstil åtskilliga gånger, allt från romansk till idag nygotisk stil. Inuti finns vackra valv och mängder av andra saker att se på. I morgon rullar vi till Hannover.

1 kommentar:

Lena-och-Stefan sa...

Jobbigt med mekaniker som inte fattar direkt men ha tålamod. Ni åker sen mot varmare platser.😊