måndag 23 oktober 2017

Bad Waldsee och Freiburg

Gårdagen började blött då vi behövde fylla på vatten och vattenautomaten pumpade ut vattnet med alldeles för högt tryck. Vattenslangen slängde sig som en boaorm som försöker ta sig ur krokodilens käftar. Innan vi fått tag i slangen blev vi rejält blöta från topp till tå. Som tur var sken solen och vi torkade upp snabbt.

Just innan vi kom in i Bad Waldsee efter 28 mils resa, körde vi förbi Hymerfabriken, där vår Tiger för ett drygt år sedan såg dagens ljus för första gången. Bad Waldsee är en trevlig liten stad, även om den inte har några berömda sevärdheter. Hymermuseet är nog den plats som har flest besökare.

I fonden syns rådhuset i Bad Waldsee som byggdes 1428, men såg nog lite annorlunda ut då

Idag fick vi en tidig morgon då Hymerverkstan tog emot husbilen redan klockan åtta, sedan kunde vi hämta den fyra timmar senare med utbytt backkamera. I morse var det kallt igen och jag kunde inte hitta mössan och handskarna som jag ”alldeles säkert” hade packat ner i husbilen, så det var bara att köpa nytt på Lidl. Vi åt en smörgås-lunch i bilen och startade mot Freiburg. Vi körde en sträcka i bergen längs Donau, som här var så smal att jag kunde nästan hoppa över den.

”Här är det fint!” säger Coosje några mil innan Freiburg, när vägen plötsligt lutar brant nedåt och slår knut på sig självt ett par gånger nedför Viertaler-berget innan vi når dalens botten. Framme vid dagens resmål, värdshuset Fallerhof, sydväst om Freiburg hade vi kört 20 mil. I morgon börjar äventyret på riktigt för husbilen Tiger, då vi rullar in i Frankrike.

Här åt vi seniorportioner i kväll. Alltså lite mindre portioner, men ändå tog det två timmar innan vi var färdiga.

Inga kommentarer: