torsdag 23 februari 2023

Almeria

”Det är inte sant!” säger Coosje när hon ser att temperaturen är 24,6 grader inne i husbilen klockan nio på kvällen. Men så har solen lyst direkt in i bilen genom framrutan hela eftermiddan.

På förmiddan kör vi 33 km österut till Almeria, och ställer bilen på en stor asfalterad gratisparkering. Vi är ca 60 husbilar här, men det finns plats för ytterligare 200 husbilar. Varför åker inte fler husbilar hit till denna trevliga stad med sin gamla och imponerande borg, som grundades 955 av morerna?

På parkeringen står en fransk husbil med en äkta vedeldad ugn.

Vi går två kilometer längs strandpromenaden till den stora affärsgatan Avenida Frederico Garcia Lorca, där vi fikar tillsammans med ett annat svenskt husbilspar.

En upphöjs järnväg går tvärs genom stan till utlastningspiren i hamnen. Här skeppades järnmalm ut, ända fram till 1973. Vi ser två passagerarfartyg lägga loss och styra mot Marocko.

Bilder från stan.






2 kommentarer:

Peter Bengtsson sa...

Hej
Verkar vara en trevlig stad men var ligger ställplatsen? Mvh Peter

Arne sa...

Hej, det är ingen ställplats, utan en parkering. Sväng av från strandgatan, Avenida de Cabo de Gata, vid operan, Auditorio Maestro Padilla, och efter några hundra meter är du framme. Husbilarna syns på avstånd på höger sida.