fredag 24 februari 2023

Almeria, dag 2

 Vi går ända till gamla centrum för att äta lunch. Apotekens blinkande reklamtavlor visar 15 grader, men det känns betydligt överdrivet, så vi vill sitta inomhus och äta. Att äta lunch i Spanien på en fredag eftermiddag är en dålig idé, för kontorsfolket lämnar sina rum vid ettiden och går ut i stora grupper och översvämmar restaurangerna.

Vi får gå runt länge innan vi hittar en restaurang med ett tomt bord. Men de har menyn bara på QR-kod, och bilderna på mobiltelefonen blir så små att det är svårt att se vad som serveras. Vi går in i två andra restauranger utan att förstå vad de serverar, tills vi slutligen hittar ett fönsterbord i en restaurang med en tydlig matsedel. Konstigt att det är så svårt att beställa mat, trots att vi kan en hel del restaurangspanska. Portugal är mycket lättare!

Det är så kallt att vi går inte runt mycket i stan, men ser den gamla katedralen, som är delvis byggd som en fästning.

På kommunhusets innergård är det ostmarknad med ett 15-tal stånd. Vi köper inget, för vi vågar inte riskera att få en illaluktande ost i husbilens kylskåp. Kan lukta värre än toaletten.

Coosje hittar en vinflaska med en oemotståndlig etikett i en affär. Långbordet påminner oss om när vi dukar långbord på ställplatserna. Trevligt!

Bilder från stan.



På kvällen ser vi ”Husdrömmar Sicilien” på SVT-Play. Nästan bättre än de tidigare säsongerna!

Inga kommentarer: