söndag 2 januari 2022

Ett viktigt arbete

 Dagen började, liksom igår och förrgår, med ett grått dis över hela området. Efter lunchen kom solen fram och vi gick ner till stranden på vår dagliga promenad.

Men först ägnade jag mig åt årets viktigaste arbete, förutom att köpa julklappar: Att rengöra husbilens toatank. Jag börjar med att skruva bort mekanismen som sköter luckan på ovansidan, sedan tas den isär i dess minsta delar. Så ska alla kalkavlagringar borstas och skrapas bort med en tandborste och en liten skruvmejsels skarpa spets. Lite silikonolja på de rörliga delarna, och så är allt klart!


Halvvägs till stranden går vi genom Miramars stora shoppingcenter. I Spanien är julklappsutdelningen den 6:e januari, så julhandeln är i full gång med mycket folk som redan köpt sina paket, och de som med målmedveten blick är på väg till de utvalda butikerna.

På tillbakavägen från stranden går vi under motorvägsbron och ser en man som bor där så länge jag kan minnas. Han ser trevlig och välvårdad ut, och sitter ofta och läser en bok ur sitt stora bibliotek, som står prydligt uppradat vi sovplatsens fotända. Hans boplats är till vänster på bilden



Inga kommentarer: