måndag 22 november 2021

Sjunde dagen i Falesia

 I morse fick vi ett WhatsApp-meddelande klockan halv tio svensk tid. När vi läste fumlade vi med inställningarna, och plötsligt var vi mitt inne i ett video-samtal och ligger helt tydligt kvar i sängen. Vilka latoxar! Så här är morgonen i husbilen: Vi vaknar klockan åtta portugisisk tid, och sätter på värmaren för det var bara 14 grader utanför varma sängen. Sedan ligger vi kvar i sängarna och väntar tills det blir angenäma 20 grader i husbilen, och vi ligger ju en timme efter Sveriges klockor.

Idag gick vi 2,7 km till grannbyns mataffär för att köpa lite middagsmat. Kommunen har satt upp juldekorationer som i den här rondellen. På dagen syns de nästan inte, men på kvällen blinkar de häftigt!

Igår var vi på den här restaurangen tillsammans med två svenska husbilar, och delade på ”världens godaste” pizza.

I grannbyn finns också ett stort sporthotell med egen idrottsplats, tennis-och padelbanor. De har öppet fastän de verkar ha väldigt få gäster, nästan inga alls. Husen och lägenheterna i det här turistområdet vid kusten står lika tomma som husen på marstrandsön vintertid.


Vi har fått ett väderomslag så nu är både dagarna och nätterna kallare, så vi får ha igång värmaren nattetid för att inte frysa. Nu är det kalla vindar från norr som gäller!

Inga kommentarer: