lördag 20 november 2021

Äntligen regn!

 Vi väcktes klockan halv sju i morse av ett häftigt regn som hamrade hårt på husbilstaket och åskan som dundrade utan uppehåll. Äntligen regn, mumlar jag sömnigt, och tänker på de drygt tre regnfria veckorna sedan vi lämnade norra Tyskland. Låt det regna ordentligt så husbilstaket blir rent som ett nybonat golv!

Här är Lenas bild från raggmunksfrossan härom dagen. Vi tre kockar har just tagit fram våra små stekbord med vindskydd och börjar steka bacon och fläsk

En ensamstående engelsman med hund kommer varje eftermiddag till vårt favvocafé i grannbyn. Hunden är en äkta portugisisk gatukorsning som engelsmannen tagit hand om, världens snällaste hund som alla vill klappa. Eftersom caféet bara har fyra bord på uteplatsen behöver engelsmannen aldrig sitta ensam, utan har alltid någon att prata med.

Idag betar en får- och gethjord på granntomten. De vaktas av en äkta fåraherde med två hundar. På gatan är det lätt att följa hjordens förflyttning


 Ställplatsen här i Falesia är den 16:e platsen vi övernattar på, sedan vi lämnade Göteborg den 18:e oktober. Vårt första stopp var Palmestranden i Fredrikshamn.

Inga kommentarer: