onsdag 24 oktober 2018

Till Frankrike och Dole

Efter en kall natt i Ravensburg ställde vi in GPS:en på Dole en bit in i Frankrike. Vägen från Bodensjön till Freiburg är delvis hårt trafikerad, smal, backig och kurvig. Men vi kom helskinnade fram till Gaststättet utanför Freiburg, där vi stannar till varje år och äter lite mat. Oftast övernattar vi där också.

För andra gången på resan körde vi över Donau, nu 50 meter bred. Några timmar senare rullade vi över Rhen och kom in i Dupontarnas land. Väl framme i Dole ställde vi oss tillsammans med ett tiotal andra husbilar på en stor grusplan som är ställplatsen alldeles utanför centrum. Stan är mest känd för att Pasteur föddes här.

Notre Dam-kyrkan började byggas i början av 1500-talet och var klar 200 år senare

I kanalen ligger hyrbåtarna och väntar på att nästa års sommargäster ska komma och ta med dem på Frankrikes alla kanaler

Här är det betydligt varmare än i södra Bayern, även om nätterna är kalla också här.

Just när vi skulle börja äta middag, kom ett gäng ungdomar med sina bilar och körde på grusplanen så det ryker. Så alla husbilarna körde iväg till något lugnare ställe. Vi rullade några kilometer till stans andra ställplats en bit utanför stan.

2 kommentarer:

Lena-och-Stefan sa...

Tråkigt att de förstör. Undrar vad de får ut av det hela.

Arne och Coosje sa...

De vill väl få sina kickar, som de fick när de sladdade med sina mopeder för några år sedan.