måndag 20 november 2017

En kort resa till Silves

På förmiddan rullade vi de 38 km inåt landet till en av våra favoritplatser, Silves, där vi hälsades välkommen av en stork som flög över vägen just framför bilen. Sedan stod Peter påpassligt utanför ställplatsen med kameran i högsta hugg och förevigade när vi intog stan. När vi hade parkerat bilen hade de snälla grannarna dukat upp kaffe med två sortens kakor. Ett bättre mottagande kan man inte få!

Stans största sevärdhet är den stora moriska borgen som började byggas på 700-talet, dagens murar är från 1100-talet. Den stora kathedralen var från början en moske som byggdes om efter att morerna var bortjagade i början av 1200-talet. Romarna var förstås också här och spred sin kultur, fastän knappast något återstår att se på. Apelsinerna lyser vackert i förgrunden om man trycker på bilen för att förstora den!

För oss nordbor är kanske alla storkar den stora sevärdheten. De bygger sina bon överallt där det är högt och fri utsikt. Sedan hittar de mat i områdets våtmarker. Det är sju storkar som står i träden på sista bilden.





2 kommentarer:

Britt-Inger o Lennart sa...

Testar om jag kan kommentera från telefon!Ser att ni kommit fram till Silves och ställplatsen vid kyrkogården. Här har vi snö o jag har cyklat omkull i nedförsbacke så nu blir det att ta det lungt. Ha det gott

Arne och Coosje sa...

Här är det ingen risk att vi cyklar omkull, för vi har varken cyklar eller snö. Inte ens regn har vi, det var så länge sedan det regnade så jag har glömt hur det känns.