lördag 4 november 2017

Bättre väder igen!

På förmiddagen sken solen, så Coosje passade på att köra lite handtvätt. Lagom till att tvätten var upphängd kom första regnskuren, så det var bara att trycka in torkstället i garaget. Och så fortsatte det hela förmiddan, ibland sol och ibland en irriterande regnskur.

På eftermiddan sken solen och vi gick ut på vår efterlängtade strandpromenad, det var blåsigt men skönt i luften. Framme vid vattnet såg det ut så här till vänster:
 
...... och så här till höger:


Stranden är fem kilometer lång, ända fram till nästa samhälle

På hemvägen stannade vi till på ett strandcafe med fin utsikt över vattnet och de två kite-surfarna, som syns längst till höger i bilden

Även i Portugals välordnade samhällen ser man ofta hus som inte skötts om på låååång tid, som här nära ställplatsen håller taket på att rasa in, väggputsen faller av och man vågar inte tänka på hur det ser ut invändigt



2 kommentarer:

Marie o Peter sa...

Hej, ni ser ut att ha det gött, ni verkar ha mycket att stå i. När ska ni ha semester?
Kram Marie o Peter

Hanseman sa...

Hej. Efter en uppfriskande kvällspromenad var det dsgs att kolla på bloggen. Lite avis blir jag allt !!
Verkan avslappnat och lagom mycke kultur.
Samt att möta likasinnade människor som är ute för att ha trevligt och samvaro.
Jag kan berätta arr i går fredag 10 nov blev jag farfar.
Det vae Bertil och Maria som fick sitt första barn. En tös på 4 kg.
Förhoppningsvis får jag tilsammans med Karins familj hälsa på i morgon och på något sätt fira fars dag.Allt har gått bra och leveransen kom punktligt.
I förra veckan var jag och grabbarna med på Cinderella på en Ålandskryssning. Trevligt, välordnat och billigt. Dock är hemresan med buss i mörkret jobbig.
Nästa helg är det EU toppmöte i Göteborg. Ni kommer att gå miste om allt kaos. De skall bo på Gothia och mötet är på Eriksberg. Vägen och tunneln stängs av för all övrig trafik periodvis. Fegt att smita iväg så där och inte kämpa mot alla strapatser som vi vanliga göteborgare.
Ha det så bra och ha lite medlindande med oss kvarvarande.
Hans-Olof