lördag 18 februari 2023

Salobrena, dag 2

 De här dagarna är det liten skillnad mellan dag- och nattemperaturerna, 18 grader på dan och 16 grader på nätterna. Nu klockan tio på kvällen har vi 23 grader inne i husbilen. Skönt varmt!

Vi hälsar på våra vänner vid stranden första gången sedan coronan härjade. Vi träffade dem allra första gången för sju år sedan på samma ställe. Som alltid finns det mycket att prata om, mest husbilsgrejor förestås, alltid trevligt.




Vi kollar in ytterligare en ny gratisparkering i stan som är fylld med husbilar. Sammanlagt står ca 150 husbilar i den här husbilsvänliga stan. Det gillar vi!

Salobrena på berget från landsidan och borgen från havssidan.


Slätten mellan bergen och havet har ett intrikat bevattningssystem där vattnet med självfall rinner ut till minsta lilla planta i hela området.


När vi gick förbi ”världens minsta husbil” igår, förstod jag inte hur bodelen fungerar. Idag ser jag hur chauffören sover i det korta utrymmet. När hen ska sova öppnar hen bägge bakdörrarna, drar ut en skiva + madrassen till de öppna dörrarnas bakkant, ca 70 cm. Sedan täcker han öppningen mellan dörrarna med en duk, och vips har hen tak och bakvägg som omsluter sovrummet. T o m jag skulle kunna sova bekvämt i den bilen!

Inga kommentarer: