tisdag 14 februari 2023

Nerja

 Vi lämnar Benalmadena före lunch, och kommer snabbt till Rincon de la Victorias stora parkering inte långt från havet. Perfekt, tänker jag när jag ser alla lediga parkeringsplatser. Mindre perfekt är skylten som säger att onsdagens marknad gör att vi måste lämna parkeringen före 05.00 på onsdag morgon. Alldeles för tidigt för oss, så vi rullar vidare den korta biten till Nerja.


Vid tvåtiden är vi framme i Nerja, och stannar på den stora, numera gratisparkeringen alldeles intill centrum. Vi alla gillar allt som är gratis, så parkeringen är nästan alldeles full med bilar, men vi hittar en fin plats åt oss. Vi skyndar till en restaurang, där vi ätit flera gånger, bara för att hitta en skylt med ”Semesterstängt”. Så vi hittar en restaurang lite längre bort och äter gott och trevligt. När vi går på stan ser vi många matgäster som sitter utomhus. Vi undrar varför, eftersom både maten och matgästerna kallnar fort i den hårda vinden.




Vi går förbi Europas Balkong


Den modige riddaren med Googleöversatt beskrivning från sockeln.




2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej igen. Står ni på parkeringen där vi träffades första gången?
Ha det bra. Kristina

Arne sa...

Nej, där får man inte stå på sedan några år. Nu står vi bättre på den stora parkeringen, som blivit gratis, intill centrum.