onsdag 1 februari 2023

Fuengirola, dag 54

 Idag är det dags för ett trevligt knytkalaslångbord igen! På eftermiddan sätter vi ihop borden, och äter den medhavda maten under den knallblå himlen. Så länge vi sitter i solen är det varmt och skönt, men när solen går ner bakom husbilarna blir det betydligt kallare.

     Foto: Peter

En husbilsgranne kom förbi igår, och förklarade hur han lagade den vegetariska såsen (ser ut som köttfärssås) till måltiden han bjöd på för tre veckor sedan. Han tar mängder som det passar honom, inga mått alltså. Men det blev jättegott!

Blötlägg texturerade sojabönor över natten. Stek lök och vitlök i ganska mycket olja. Tillsätt på låg värme: 1 msk tomatpuré, tomater i bitar, paprika i bitar, den avrunna sojan, buljong och rör om. Avsluta med att koka en stund. Avsmaka med salt och peppar.

Kan ätas med pasta, ris, potatis, eller med ingredienser som på bilden, där bl a en bit Pain Riche gömmer sig.

Som efterrätt rekommenderar husbilsgrannen ananas kryddad med salt och peppar! I vår husbil hade vi delade meningar om smaken.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Allt är delat liksom baken

Arne sa...

Ja, precis så är det också i matens rike!