måndag 13 februari 2023

Benalmadena

 Efter att sagt ”Hej, vi ses!” till vännerna i Fuengirola, rullar vi 18 km mot nordost till Benalmadenas ställplats. En lagom dagsetapp, när vi inte kört långt på två månader! GPS:en lurade oss in på de smalaste gatorna i gamla centrum. Tur att husbilen bara är 2,22 meter bred, annars hade vi fortfarande suttit fast mellan husen.

Ställplatsen är som alltid alldeles full, så vi ställer oss på området intill, fast polisen satt ut en tråkig skylt med ”förbjuden parkering”. Vi stod här förra året, så det går nog bra i år också för oss och de tio andra husbilarna här.


Efter lunchsmörgåsarna går vi till parkeringen intill det stora hotellet, som vi stod på de första åren här i stan. Nu är parkeringen avspärrad med bommar och en otrevlig betalautomat. Det blåser fortfarande hårt, men ändå mindre än igår, och vågorna slår hårt mot stranden.



På sena eftermiddan går vi till Fågelparken för en kopp kaffe och glass. När palmernas döda grenar inte beskärs, ser palmerna inte Söderhavsvackra ut, utan mer som feta grisar.





Inga kommentarer: