måndag 31 oktober 2022

Portugal, Vilar Formoso

 Dagen börjar tidigt, då vi har en lång resa framför oss. GPS:en fick fnatt och skickar oss kors och tvärs i San Sebastian, innan vi plötsligt ser en liten blå skylt med det magiska ordet ”Bilbao”. Alltså motorvägen åt rätt håll. Den följer vi och kommer äntligen ut ur stan.

Vi kör rätt in i Pyrenéerna och återupplivar alla häftiga tunnlar och broar från tidigare resor. Snart kör vi på den spanska högslätten på över 900 meters höjd. Här finns inga träd eller buskar, bara brun färg i minst 150 olika nyanser. Vi ser snö på en bergstopp.




Vi köper två koppar espresso på en liten bensinstation i ödemarken. Stationshuset var omgjort till en bar med ett rejält sortiment starka drycker. Där sitter tre gamla gubbar och pokulerar högljutt, samtidigt som de ser beundrande på den vackra servitrisen.

På eftermiddan kommer vi efter 54 mil till Vilar Formoso, just innanför Portugals gräns. Det var en trevlig och omväxlande dag på fina vägar, lite trafik och bara en Umleitung. I morgon fortsätter vi söderut.

Inga kommentarer: