torsdag 21 oktober 2021

Det bara regnar i Stade

 Efter att husbilen fått sin täthetskontroll gjord på Hymerverkstan utanför Flensburg,startade vi mot Stade väster om Hamburg. För att undvika Hamburgs köer tog vi färjan över Elbe. Det blev en riktig sjötur på 25 minuter, då vi inte ens såg stränderna i det disiga vädret. Det kändes som en resa på havet!

På färjan var vi packade som små sardiner


Efter flera ”Umleitungen” kom vi äntligen fram Stades fina ställplats, som var nästan full med 70 tyska husbilar. Har de inte något roligare för sig i det här regnet?

Stade är ett mini-Amsterdam med kanaler, holländska hus och båtar. Det gillar vi!



”Schwedenspeicher” liknande Kronhuset i Göteborg


Det är gott om kyrkor i den trevliga stan


Det tar tid att vänja sig vid de tyska coronareglerna. Varje delstat har sina egna regler, och dessutom har butiker och restauranger sina egna regler ovanpå myndigheternas.

På en restaurang gick vi bara in och satte oss vid ett bord utan problem. Nästa dag skulle vi dricka kaffe i grannrestaurangen, men kunde inte beställa något och servitrisen mumlade något ohörbart. Vi höll på och mumlade ohörbart med henne en god stund, tills vi förstod att vi skulle visa att vi hade fått coronasprutor. Det var bara att ta fram mobilen och visa intygen från Sverige, enkelt och behändigt!



2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken stad ni hittat, dit får vi åka något gång! Ha de gott i Holland!
/Marie o Peter

Kk sa...

Så fina hus. Ha det fortsatt bra. 😊