lördag 16 november 2019

Tillbaka till Armacao de Pera

Idag på eftermiddagen kände vi att vi upplevde resans hittills varmaste dag, när vi satt i solen och drack kaffe på en terrass ovanför stranden. Efter en kvart fick vi flytta in i skuggan under markisen för att inte koka bort.

Nu har vi kommit tillbaka till Armacao de Pera för att på måndag besöka en verkstad som ska byta ut kylskåpslampan och byta vänster bakljus spräckta glas. Så här ser verkstaden ut!

Igår gick vi till Continente på andra sidan stan för att köpa mat. Där den gamla stan övergår till de nybyggda bostadsområdena står det här vackra monumentet av kakelplattor, som symboliserar stans äldre verksamheter.

Under de senaste åren har stan expanderat stort med nybyggda bostäder, mataffärer och ett parkeringshus. Sedan tidigare är det gott om restauranger vid stranden.

På hemvägen dök plötsligt en fårhjord med över 200 djur upp. En fåraherde och hans hund håller ordning på flocken. Liksom stenafärjorna i Göteborg tutar en gång för styrbordsgir och två gånger för en babordsdito, visslar fåraherden en eller två gånger för att hunden ska driva flocken åt rätt håll. Baggarna har stora, vridna, horn.


Vi såg en fint renoverad Citroen 2CV Cabriolet parkerad bakom en Porsche. Flera personer tittade nyfiket på den franska bilen, men kastade inte ett öga på den tyska. 2CV:n har tillverkats sedan 1948. Första modellen hade 9 hästkrafter, den sista var potent med hela 29.




Inga kommentarer: