lördag 2 november 2019

Caceres

Igår var det dags att tvätta både kläderna och bilen i Palencia. Tvättmaskinen hade bara ett program, så vi vet inte i vilken temperatur den tvättade. Men rent och fint blev det. Ställplatsen har en hög plattform för biltvätten, så taket blev renare än någonsin. Det blåste rejält så vi blev ordentligt blöta innan bilen stod blank, stolt och färdigtvättad.

Den franska grannbilen hade två små papegojor i en liten bur. De har så liten plats att det är skamligt! Om jag kunnat franska hade jag frågat fransoserna om de inte ville byta plats med papegojorna.

Idag körde vi 37 mil söderut till Caceres. Motorvägen går genom ett vackert böljande landskap på upp till 1.160 meters höjd. Närmare Caceres blir det mer bergigt. På spanska högslätten har vi sett nästan inga djur. Idag några koflockar, några fårhjordar, tre hästar och rovfåglar. Storkarna bygger sina bon på kraftledningsstolparna, fastän stolpägaren har satt fullt med metellspröt för att hindra storkarnas byggverksamhet.

Vi kom på sena eftermiddan till den vackra staden Caceres, och skyndade till Plaza Mayor för att få en bit mat. Lagom till att vi gick in på torget stängde alla restaurangerna. Vrålhungriga som vi var, fick vi ta till ”plan B”, alltså gå till Burger King. Det var mycket turister på stan, 99 % spanjorer.

Uppe på berget ligger den urgamla borgen, vars mur omgärdar ”gamla stan”.



Plaza Mayor

Ingen gata är för smal för en bil.

Vi hade utan tvekan kunnat stanna två dagar i den här fina stan, om vi inte haft bråttom söderut!

1 kommentar:

Kk sa...

Ser väldigt fint ut i Caceres. Ska titta på kartan var staden ligger. Får nog bli ett besök där.