måndag 16 mars 2020

Spanska karantänen i Roquetas

Igår vid tvåtiden på eftermiddan körde vi från parkeringen alldeles vid stranden till en parkering mitt i stan för att få vindskydd för de stormar som kommer idag och på onsdag. Den hårda vinden från havet för med sig saltstänk och sand från stranden som täcker in husbilen med ett lager grå gegga, som är jobbig att tvätta bort. Så den vill jag undvika.


Väl framme i stan gick vi ut för att fika för sista gången innan hela Spanien ska läggas i karantän på måndag klockan 8.00 på morgonen enligt uppgifter på internet. När vi kom ut på huvudgatan hade alla restauranger stängt. Hela gatan var öde, förutom ett annat par som också verkade vara på jakt efter ett fikaställe, och ett par katter som snabbt sprang över gatan. Så vi fortsatte ännu längre bort till ett bra ställe vi varit på många gånger. Plötsligt stannar en polisbil intill oss och en av poliserna säger något om ”casa”. Några minuter senare stannar ännu en polisbil som också pratar om ”casa”. Då förstår vi att det är dags att gå ”hem”. Tillbaka i husbilen visar det sig på internet att karantänen med utegångsförbudet hade trätt i kraft redan kvällen innan klockan nio, då landets stadsminister höll ett tal.

Jag ringde i morse till verkstan som ska byta högra strålkastaren och de menar att paketet med strålkastaren borde komma till dem på onsdag. Det håller vi tummarna för!!!

Man är inte helt isolerad i sin bostad (läs husbil för oss) p g a karantänbestämmelserna. Hundägarna får gå korta promenader utomhus med sina fyrbenta vänner och alla får gå till affären och köpa mat. Så Coosje och jag passade på att få lite motion genom att gå till en mataffär lite länge bort. Vi höll matkassen tydligt i handen, så om det kom en polis förbi, skulle han se att vi var ute på en helt legitim promenad. Inne i mataffären höll sig alla kunder på ett ordentligt avstånd från varandra, en del hade ansiktsskydd och plasthandskar på sig.

Vi står alldeles ensamma på den här parkeringen och är just på väg att gå till mataffären.

Om verkstan byter lampan på onsdag kommer vi att köra norrut, för vi turister får köra i Spanien för att lämna landet. Är det OK att köra genom Frankrike och Tyskland är vi väl hemma i Göteborg någon gång i mitten av nästa vecka. Får vi inte passera Tyskland stannar vi i södra Frankrike, som är varmare än längre norrut.

Så önskar vi att alla klarar sig utan att drabbas av Coronaviruset!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Tänker på er och håller mina tummar HÅRTför att bilen åter är blir toppform inför er hemresa.

Arne och Coosje sa...

Tack, på förmiddan fick vi den nya lamparmaturen monterad, sedan körde vi norrut direkt.