söndag 8 mars 2020

Sista dagen i Salobrena

Från början hade vi tänkt stanna bara några dagar i den här trevliga staden Salobrena på den spanska sydkusten, men det blev förstås tre veckor. Vår husbil skymtar som en vit fläck till höger på bilden, nära havet.


Här i Salobrena har vi haft lata dar i det vackra vädret, förutom de dagar när det blåst rejält. Då var det alltid pålandsvind och vågskummet blåste in över husbilen, som täcktes av en grå salthinna, som jag tvättat bort tre gånger. En gång för varje storm. Eftersom vi står på en parkeringsplats utan någon service, hämtar jag vatten och tömmer spillvattnet+toatanken flera gånger i veckan. Idag tvättade vi kläderna och sänglinnet i en tvättautomatbutik för, som vi hoppas, sista gången innan vi kommer till Sverige.

Vi spelar en hel del sifferkubb med två andra svenska husbilar. Efter att damerna vunnit två omgångar, vann äntligen vi herrar idag. Vi har gjort mycket trevligt tillsammans med svenskarna och deras hundar.

Nästan varje dag har vi gått till stan för att handla mat, äta tapas eller ”Menu del Dia” på någon restaurang. På lördagar går vi svenskar till grannbyns pub för ett glas öl eller vin för damerna. Apelsinerna har länge varit väldigt goda, nu är också mandarinerna lika fina med sin speciella smak.

I morgon rullar vi österut till någon ställplats för att duscha och tvätta håret.

Inga kommentarer: