söndag 22 mars 2020

Ombord på Stena Germanica

På eftermiddan kom vi fram till Stenaterminalen i Kiel. Resan har gått väldigt bra med bara lite bilar på vägarna, snälla tullgubbar vid gränserna och vackert väder ända från södra Spanien, förutom några timmars duggregn i södra Tyskland. Regnet hade den fördelen att det blötte ner bilens front, så det blev en barnlek att tvätta bort alla insekter från Rhonedalen, som satt som en päls framtill. På dagens etapp i mellersta och norra Tyskland såg vi bara enstaka personbilar och nästan inga lastbilar, som har körförbud på lördag-söndag.

Söder om Hamburg såg vi stora skyltar, som berättar att turister är förbjudna att överhuvudtaget köra in i Schleswig-Holstein. Det är tydligt att olika länder försöker bekämpa Coronaviruset med olika metoder. Hittills är Spanien skarpast med sitt utegångsförbud och att personalen i alla butiker och bensinstationer har ansiktsskydd och gummihandskar på sig.

Stena utlovar att de ska tvätta dörrhandtagen oftare och tar bara ombord 299 passagerare, jämfört med kanske tusentals i vanliga fall, De har också gott om handsprit utplacerat.

Vi sitter nu i stora restaurangen vid ett fönster mot fördäck tillsammans med bara två andra personer.



Inga kommentarer: