lördag 9 mars 2019

Bad Krozingen, nära Freiburg

I morse hade vi som mål att idag köra de 56 milen till Dole, norr om Lyon. Väderutsikterna var dåliga med mycket regn, så mycket längre vill man inte köra när det är dåligt väder. Men vädret blev mycket bättre än utlovat och solen sken de första fem timmarna och sen kom det bara lite duggregn, så vi körde ytterligare 28 mil till ”vår” restaurang i Bad Krozingen, dit vi kom vid halv åttatiden på kvällen, rusade in i restaurangen och beställde ur deras fina ”seniormeny”. Med deras goda mat i blicken var det ingen konst att köra dit på en dag, särskilt som vi turas om att köra i tvåtimmars pass.

Det blev en fin och omväxlande resa, där vi särskilt kommer ihåg alla blommande träd i Rhonedalen. Dagens duggregn var det första regnet vi haft på dagtid i Spanien och Portugal under fyra månader!

På de franska betalmotorvägarna kommer man fram fort. De är ofta trefiliga, så lastbilar och husbilar hindrar inte så mycket, då den snabbare trafiken har en egen fil att köra fort på. Just före tyska gränsen hade polisen spärrat av två filer för en olycka, men vi tappade högst 20 minuter där. Hoppas ingen blev allvarligt skadad.

Inga kommentarer: