fredag 28 oktober 2022

Perigueux

 Idag kör vi 46 mil till den lika trevliga som gamla stan Perigueux, där vi varit många gånger. Halvvägs kom vi upp i bergen, 1002 meter högt. Och det blev rejält varmt, 28 grader som mest. Klockan tio på kvällen har vi fortfarande bodelsdörren öppen!

Vi var osäkra om vi kunde tanka diesel, eftersom tankbilschaufförerna har strejkat, och enligt internet var det svårt att tanka bilen på många ställen. Det visade sig att bensinstationen vi besökte hade laddat upp ordentligt, det var inte ens kö vid pumparna. Så nu räcker den fulla tanken långt in i Spanien. Det är bäst att passa upp ordentligt vid pumpen, för diselhandtagets färg är orange i Frankrike.

Kyrkan och bron är tillsammans med romerska lämningar de största monumenten i stan.


Vi gick till stan för att äta middag, men var nog för tidigt ute vid halv sjutiden och vi hittade inget bra matställe. Däremot var det fullt av folk som drack vin och öl utomhus. Så vi gick tillbaka till husbilen och stekte grönsaker med omelett och pain riche.

På andra sidan floden är husen hopbyggda med berget bakom. Så byggde också de förhistoriska människorna i det här området för flera 10.000 år sedan!

Den här gäddan längtar säkert tillbaka till floden på andra sidan vägen.



Inga kommentarer: